Избрани Новини

Запринка Глушкова от Хаджидимово е "Любим учител“ 2017

Второто място в класацията зае Ангелина Воденичарова от Банско

Заместник-кметовете на Благоевград  Иво Николов и инж. Емилия Тунева връчиха поздравителен адрес  на организаторите на конкурса „Любим учител“ 2017 година на тържествена церемония от името на кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

„За мен е чест да ви поздравя  по повод организирането, провеждането и участието в конкурса „Любим учител“!
С този конкурс изказваме благодарност към учителите за усилията, благодарение на които нашите деца  получават знания и израстват като личности. Да си учител е призвание.
Скъпи учители,
Вие имате нелеката задача да научите децата ни на знание, характер, целенасоченост. Вие сте хората, които им помагат в тяхното морално и социално развитие.
Заслужавате уважение за това, че не се спирате пред ежедневните предизвикателства и трудности.
Желая на всички учители здраве, благоденствие и светли дни! Дни, изпълнени с гордост, с признание от учениците и техните родители! Пожелавам ви да продължавате да пазите в себе си наследството от Будителите, традициите и нашата история!“,  пише в поздравителния адрес.
Официални гости на церемонията бяха областният управител Бисер Михайлов, народният представител Даниела Савеклиева, кметът на Сандански Кирил Котев, които връчиха част от призовете.

В петото поредно издание на  конкурса „Учител на годината“  в класацията Топ 10 бяха номинирани представители от СУ „Никола Йонков Вапцаров”, Хаджидимово; Професионална гимназия по транспорт, Разлог; СУ „Св. св. Кирил и Методий“ - село Сатовча;  СУ "Никола Й. Вапцаров" Петрич; Професионална лесотехническа гимназия "Никола Йонков Вапцаров"  Банско;  ЕГ "Акад. Людмил Стоянов" Благоевград;  VII СОУ "Кузман Шапкарев" - Благоевград;  СУ "Св. Паисий Хилендарски" - Кресна; XI ОУ „Христо Ботев“, Благоевград.

Призовете бяха разделени в няколко категории, като първите отличени бяха в категория  „Любим учител на Пиринско 2017г.“  Тя бе спечелена от Запринка Глушкова, преподавател в средно училище „Н. Вапцаров“  Хаджидимово. Второто място в класацията зае Ангелина Воденичарова, учител в Професионалната лесотехническа гимназия в Банско, а трета награда взе Дамяна Грънчарова, Езикова гимназия „Акад. Л. Стоянов“ – Благоевград.

За първи път тази година бе учредена специална награда за най-добро есе, която бе връчена на Даниела Коюмджиева от Земеделската професионална гимназия в Сандански.

Призът „Училище на 2017 в Пиринско“ спечели Земеделската професионална гимназия в Сандански, на второ място е Професионалната лесотехническа гимназия „Н. Вапцаров“ в Банско, а на трето място – Средно училище „Св.св. Кирил и Методий“ – с. Сатовча.
„Учител на годината“  е конкурс, който се организира от  вестник „Струма“  съвместно с Община Благоевград. Всяка година посреща много официални гости, директори, учители, родители, деца от целия благоевградски  регион.

Идеята на този форум е да се отдаде дължимото на българската култура и просвета, на хората, имащи пряка връзка с духовността,  с формирането на мирогледа на подрастващото поколение, което е бъдещето на нацията ни.

Конкурсът  „Любим учител“  има за цел да даде  възможност на учащи и родители да изразят вниманието и любовта си към любимия учител,  да популяризира добрите практики в образованието и просветата.
Да формира онова топло чувство на доверие, уважение и признателност към дейците на просветата и културата, които с всеотдаен труд палят в нашите деца искрата на любовта към знанието.

Възпитаници на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград бяха подготвили програма в знак на уважение към преподавателите. Организиран беше и благотворителен базар на произведения  на   децата от центъра, а събраните средства ще бъдат дарени за кауза, която ще определят младите таланти.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)