Избрани Новини

ЮЗУ се представи на "ТексТейлърЕкспо”

Студенти показаха модни колекции на международното изложение

Студенти и преподаватели от специалност „Мода“ към Факултета по изкуствата пир ЮЗУ участваха в международното изложение за текстил, облекло и мода „ТексТейлърЕкспо”, което се проведе в Международен панаир Пловдив. В модното събитие, реализирано под патронажа на Министерството на икономиката, участваха представители на България, Германия, Гърция, Испания, Полша, Румъния и Турция. Изложението бе съпътствано от конференция на тема „Тенденции и иновации в текстилната и модната индустрия“.
Югозападният университет „Неофит Рилски“ бе представен от второкурсниците Яна Костова и Александър Кирчев. Те впечатлиха публиката с креативния дизайн на модните колекции, които представиха.
На модния подиум бяха показани и колекции на студенти от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив и Нов български  университет.
В конференцията за тенденции и иновации в текстилната и модната индустрия Югозападният университет бе представен от преподавателя по мода в катедра „Изобразително изкуство“ проф. д-р Мария Блажева. Тя представи доклад на тема „Тенденции в модата, показани на изложението висша мода Париж през месец юли 2018 г.“Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)