Избрани Новини

Двете лица на модата показва "ТексТейлър Експо 2018“ в Пловдив

Изложението събира 97 участници от България и чужбина

Двете страни на модата – естетическите търсения и технологичните иновации, показва изложението „ТексТейлър Експо 2018“, което започва на 8 ноември в Международен панаир Пловдив. То събира 97 участници от България и чужбина, работещи в текстилната и шивашката индустрия. Деловият форум продължава до 10 ноември под патронажа на Министерството на икономиката.
Почитателите на модата ще видят нови визии, експериментални и класически колекции от готови облекла. Професионалистите ще се запознаят с последното поколение оборудване и услуги. И в дизайнерската, и в технологичната част на изложението се откроява зелената линия, наложена от стремежа за опазване на околната среда и от биотенденциите в начина на живот.
Серия от модни ревюта ще представи творческите решения на изявени и изгряващи дизайнери. Нестандартен поглед отличава проектите на възпитаници на специализирани средни и висши училища, които също са сред участниците.
„ТексТейлър Експо 2018“ повдига завесата към модата от бъдещето. Старт-ъп зоната е наситена с нови брандове и проекти на млади творци и предприемачи. Дизайнерското пространство е отредено за идеи, вдъхновени от представите за стила на утрешния ден.
Семинари ще запознаят професионалистите с цветовете и силуетите на сезона есен-зима 2019/2020 и с методите за прогнозиране на модните линии и пазари. На международната конференция „Тенденции и иновации в текстилната и модната индустрия“ ще бъдат изнесени 15 доклада, фокусирани както върху технологичната, така и върху естетичната страна на модата.
Умни решения, които преобразяват тази индустрия, ще бъдат демонстрирани на изложението. Български компании предлагат роботизирани машини и софтуерни програми, апаратура и консумативи за дигитален печат върху тъкани. Сред новостите е и първият български принтер за цифров печат върху памук, лен и коприна с мастила на водна основа. Тези иновации свързват модата и рекламата.
Експозициите се отличава с голямо разнообразие от материи, цветове и десени, направени с най-съвременните методи и подходящи за различни видове облекло. Предлагат ги фирми от България, Полша, Испания, Гърция. Най-силно е чуждестранното участие от Турция, един от европейските лидери в бранша. Идват най-големите фабрики за платове, трикотаж, прежди, бои и аксесоари.
Така „ТексТейлър Експо“ още от своето първо издание обхваща най-важните аспекти на модната индустрия: дизайн, технологии, техника, материали, производство, пазар, подготовка на кадри. Експозициите са разположени в палати 10 и 11, може да се видят всеки ден от 10 до 17 часа. Достъпът е безплатен за професионалисти след онлайн регистрация. За широката публика билетът струва 5 лева, а за ученици, пенсионери и инвалиди – 3 лева.
На снимката: Ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства  подготвят експозицията си за „ТексТейлър Експо”.  С театрални костюми, изработени от тях и участвали в спектакли, се прави ретроспекция на модата през различни епохи.


 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов