Избрани Новини

Работилница за родители на деца със специални потребности откриват в Благоевград

В рамките на 11 седмици родителите ще обменят опит

Общностен център за Ранно детско развитие – Благоевград, под супервизията на Уницеф, ще осъществи една инициатива за родители на деца със специални потребности – Работилница с родители "Да пораснем заедно ПЛЮС". Програмата ще стартира днес, 13-ти ноември. В рамките на 11 седмици, родителите ще могат да обменят опит и информация по между си, но и да научат много за родителството и проблемите свързани с отглеждането на дете със специфични потребности.

Ето какво споделят организаторите:

"С раждането на дете всеки родител получава нова роля в живота си и ново предизвикателство, а родителите на деца със специални потребности се изправят допълнително пред редица неочаквани предизвикателства и многобройни въпроси, на които не е лесно да намерят отговор. Тъй като сме наясно, че на родителите им е много по-леко, когато открият, че в своя опит не са сами и могат да получат подкрепа от специалисти, но и от родители с подобен опит, решихме да се впуснем в това предизвикателство и да бъдем максимално полезни за родителите. Нашата цел и мисия през тези 11 седмици ще бъде да пораснем заедно, да разберем, че всяко дете е специално, че нашите деца са уникални и как да ги обичаме, как да се научим да слушаме и разбираме децата си, как да преодолеем страха от бъдещето и много други полезни неща свързани с това, как да бъдеш добър родител на дете с увреждане, а в същото време, как да бъдеш себе си. Не всеки родител на дете със специфични потребности се чувства уверен в това как може да се справи в определена ситуация, как може по-лесно да премине през трудностите и не на последно място, как да бъде полезен за себе си и семейството си." 

Желаещите могат да се включат в работилница, като отидат на място в Общностен център – ж.к. "Еленово", ул. "Явор" № 8 или на тел. 08940460774.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)