Благоевград е домакин на Фолклорна танцова панорама

Ще се проведе на 10 ноември от 19.00 часа в зала "Скаптопара“

Община  Благоевград ще бъде домакин на Фолклорна танцова панорама 2018 година. На 10 ноември от 19.00 часа, в спортна зала „Скаптопара“, танцови състави от цяла България ще представят българския фолклор пред жителите и гостите на Благоевград. 

Участие в панорамата ще вземат  емблемата на пиринския край ансамбъл „Пирин“, пирински танцов ансамбъл „Вихрен“, фолклорен ансамбъл „Веселие“, Симитли,  фолклорен ансамбъл „Актавис“ и танцов състав „Зора“ от Дупница. Според регламента, участниците ще бъдат разпределени в 3 до 5 групи, с програма от 12 до 15 сценични танца от различните фолклорни области на страната.

Инициативата е на Фондация „Българско танцово изкуство“ и има за цел да събере на една сцена професионалните и най-добрите фолклорни състави на България, както и да подпомогне  участниците морално и материално.  

След всеки концерт ръководителите теглят жребий и три от участващите групи получават парични награди за участие, а другите получават право на участие в годишните дарения, които ще бъдат раздадени на 19 януари 2019 година на заключителен концерт в Зала 11 на НДК. Тогава ще бъдат връчени и Годишните награди на фондация "Българско танцово изкуство". Наградите за непрофесионални групи са за цялостно представяне, а за професионални – за хореография на сценичен танц. Класацията на Фондация „Българско танцово изкуство“ е най-мащабната и обхваща участници от цялата страна.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"