Избрани Новини

Районна прокуратура – Русе предаде на съд двама за грабеж и влизане в чуждо жилище

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу двама за грабеж и влизане в чуждо жилище.

Обвинението срещу М. А. и непълнолетния Т. Ц е за това, че на 09.11.2017 г. в с. Червена вода, обл. Русе, в съучастие отнели чужди движими вещи:  30 лева, мобилен телефон „Samsung”,  дамско и мъжко портмонета, метален ключ и шублер – всичко на обща стойност 96,50 лева, от владението на собствениците, с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това заплашване - престъпление по чл.198, ал.1, вр. с чл.20, ал.2 от НК.

Срещу обвиняемите еповдигнато и обвинение за влизане в чуждо жилище –  къща, като употребили за това сила и деянието е извършено нощем от две лица - престъпление по чл.170, вр. чл.20 от НК.

 След полунощ, на 09.11.2017 г. обвиняемите били в близост до къща на пострадалите и решили да влязат вътре и след като заплашат собствениците да вземат от тях пари и вещи. За да не бъдат разпознати, завързали на главите си черните ленти с процепи за очите си.  С щанга разбили вратата. След като влезли започнали да крещят, като поискали от хората в къщата да им предадат налични пари и ценности. Насочили към тях фенерче с електрошок и започнали да ги заплашват. Пострадалите се събудили и изплашени от случващото се, не оказали никаква съпротива, докато обвиняемите тършуват в помещенията на къщата. След като взели 30 лева и други вещи двамата бързо напуснали къщата.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов