Избрани Новини

Кюстендил е домакин на Националния планински траверс "Осогово 2018”

Проявата ще повиши квалификацията на кадрите по пешеходен туризъм

Днес от 11,00 ч. на площад „Велбъжд“ в Кюстендил представители на туристическо дружество „Осогово“ - Кюстендил, туристическият хор „Осоговско ехо“ и други любители на планината ще посрещнат с кратка програма участниците в проявата.
От 31.10 до 4.11.2018  година в Осоговската планина инструктори по туризъм, планински водачи и изявени туристи от страната ще участват в Националния планински траверс IV категория по НСК „Осогово -  2018”.
Проявата има за цел да повиши квалификацията на кадрите по пешеходен туризъм в методическо, организационно и техническо отношение.
Програмата включва лекции, дискусии и преходи в Осоговската планина.
Първият ден след кратка разходка до средновековната крепост в Хисарлъка и секвоите в местността Ючбунар, участниците ще бъдат настанени в хотел „Трите буки“. В програмата е включено изкачване на  връх Руен. Включен е и един от рядко красивите маршрути в планината – местността „Голям Предел“ – Брезовски рид – с.Слокощица. В по-голямата си част маршрутът е билен и предоставя незабравими гледки, макар и продължителността му да не е малка – около 9 часа. Ще бъде посетен и водопада при село Полска Скакавица. По екопътеката до Земен е предвидено да се посети и Земенския манастир.
В програмата са включени и забележителностите на града - Художествената галерия, къщата на Димитър Пешев и други по желание на туристите обекти.
„Маршрутите са добре маркирани и почистени и туристите от ТД „Осогово“ са готови да посрещнат гостите“, сподели секретарят на дружеството Силвия Михова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов