Избрани Новини

Започва планинско изкачване "Осогово 2018“

Полицаи от ОДМВР ще охраняват международното състезание

Днес и утре Кюстендил е домакин на автомобилното състезание "Осогово 2018".

За да не се допуснат инциденти и нарушения на обществения ред, ОДМВР – Кюстендил ще осигури засилено полицейско присъствие в района на провеждане на състезанието, ще бъде въведена и временна организация на движението – от 8.00 до 12.00 ч. на 25-ти август ще бъде затворен участъкът от кръстовището на ул. „Гороцветна“ и „Демокрация“ до площад „Велбъжд“, като ще бъдат допускани само автомобили, участващи в състезанието. След откриването на състезанието участниците ще бъдат съпроводени по маршрута до с.Богослов. Трасето от с.Богослов до местността „Студен кладенец“ ще бъде затворено за движение на други МПС от 13.30 до 18.00 ч.

На 26 август ще бъде затворен пътят от с.Богослов до местността „Студен кладенец“ от 10.30 до 15.00 ч., като в района на старта няма да бъдат допускани зрители.

Състезанието е четвърти кръг от българския автомобилен шампионат по планинско изкачване. Организатори са благоевградският автомобилен спортен клуб "Диамо", Българската федерация по автомобилен спорт, със съдействието на Общината Кюстендил и партньори. До 13.30 часа днес на площад "Велбъжд" се провежда технически преглед на състезателите и официалното откриване на състезанието. Стартът ще бъде даден в село Богослов от 10.00 часа. Финалът ще бъде в местността Студен кладенец в Осоговската планина. Награждаването ще бъде в с. Богослов, по предварителни данни на организаторите, около 14.30 ч.

Призовават се зрителите на състезанието да изпълняват разпорежданията на служителите на МВР и организаторите за избиране на безопасни места за наблюдаване на спортната проява.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)