Избрани Новини

Символ на спортната слава на Разлог украси зелените площи

Пред спортна зала "Септември“ е направена волейболна топка

Един от спортните символи на Разлог е волейболният клуб "Пирин Разлог", който се гордее с над 70 годишната си история. В Разлог има организиран волейболен отбор година преди да се проведе първото държавно първенство в 1945 година. В следващата 1946 година клубът се регистрира официално.
Днес ВК „Пирин – Разлог“ има мъжки отбор - един от най - ярките участници в Националната волейболна лига с редовни призови места. Клубът има и успешна детско-юношеска школа с над 280 картотекирани юноши и деца във всички възрастови групи за момчета и момичета и с над 40 спечелени медала от републикански и международни турнири, включително и златни. „Пирин – Разлог“ е един от малкото, а може би и единствения клуб, който участва в първенствата от Държавното първенство по волейбол във всички възрастови групи за момчета и момичета, а те са общо дванадесет, разпределени във възрастови групи от десет до деветнадесет години. Редовно достигат до финални турнири, като не рядко ги и печелят.
В разложкия клуб са играли и не малко национални състезатели, включително и настоящи – Николай Пенчев, Чоно и Розалин Пенчеви, Светослав Гоцев, Петър Каракашев. От Пирин - Разлог тръгват Добрияна Рабаджиева, Мария Карашева и др. Техни състезатели се канят редовно в национални юношески отбори.
Община Разлог се грижи за повишаването мотивацията към активна двигателна дейност, водене на здравословен живот и закаляване на подрастващите. А сега на зелените площи пред спортна зала „Септември“ е изграден символът на волейбола, а именно волейболната топка. Така се подчертава символиката на залата, като място на победи и спечелени титли. Мястото, където подрастващите се възпитават в отборен дух, ваимопомощ и дисциплина.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)