Избрани Новини

Семинар “Дни на здравето” се проведе в Разлог

Извърши се безплатен скрининг за диабет и хепатит В и С

Семинар “Дни на здравето” в Разлог се проведе в периода от 9 до 10 октомври. Инициатори на събитието са Сдружение за развитие на българското здравеопазване и д-р Емил Тончев в партньорство с община Разлог.
В рамките на провежданата кампания, на 9 октомври беше извършен безплатен скрининг за захарен диабет. Изследваха се 42 души, от които 8 имаха високи стойности на кръвната захар, а 6 от тях са на лечебна терапия. Всички пациенти бяха консултирани и насочени към специалист за уточнение на състоянието и предприемане на планирано лечение и допълнителни изследвания.
Скринингът за хепатит В и С в Разлог се проведе на 10 октомври в периода от 14.30 ч. – 16.30 ч., като се изследваха 92 човека. Всички те бяха запознати какво представляват вирусните хепатити, начините на инфектиране и превенцията.
За пореден път се доказа,че навременната диагноза и профилактика са в основата на доброто здравеопазване. Д-р Тончев съвместно с Общината ще продължат инициативите, насочени към по-добра информираност и грижа на здравето.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)