Избрани Новини

Търси се Срамежливият водопад

Чудните водопади на Беласица ви очакват

За всички, които ще са в подножието на Беласица на другия ден след Фестивала на кестена, в неделя, 14 октомври, ПП "Беласица" предлага  красива и приятна разходка по река Камешнишка с посещение на някои от най-впечатляващите водопади в планината. Преходът е част от програмата на Фестивала на кестена 2018 г.
Програма
14.10.2018 г.
9.00 часа – събиране на участниците в стартовата точка - къща за гости „Янкиш“, с. Самуилово, ул. „Антон Попов“ №1.
9.30 часа – начало на прехода.
14.00 часа – обяд в м. Бялата чешма, над с. Самуилово. Традиционна скара и още вкусотии сред неповторимата атмосфера на вековната чинарова гора.
15.30 часа - край на събитието
Водач ще бъде най-добрият познавач на тази част на Беласица Вальо Атанасов – Янкиш, сладкодумен разказвач и собственик на къща за гости „Янкиш“, с. Самуилово.
Участниците в прехода ще посетят най-големия водопад в българската част на планината, ще се насладят на цяла каскада водопади, закътани в стръмната долина на реката и ще научат кой от всички се нарича „Срамежливият“.
По време на прехода ще научите нови и любопитни факти за красивата природа и богата история на Беласица.
Събитието ще завърши с вкусен обяд на открито под столетните чинарови дървета в местност Бялата чешма над с.Самуилово
Цена – 15 лв. на човек. Цената включва водач и обяд-пикник на открито.
Краен срок за записване - 10.10.2018
Цената включва планински водач и обяд на открито. Заплащането става в брой на място.
Допълнителна информация:
Общата продължителност на прехода е 5 – 5.30 часа.
Необходима екипировка – всеки участник трябва да носи удобни обувки за ходене в пресечена местност, яке за дъжд (или дъждобран), съд за вода.
За предвидения обяд има възможност за осигуряване на вегетарианско меню. Всеки, който желае такова, трябва да отбележи това в електронното си писмо за регистрация.
Записване и въпроси
Изпращайте вашите заявки и въпроси на Тedi Ilieva (e-mail teodora_illieva19@abv.bg, тел. 0884960840,).
Регистрация се извършва само след изпратена заявка в писмен вид на посочения e-mail. Всяка заявка трябва да съдържа три имена, ЕГН и актуален тел. номер за обратна връзка.
Преходът ще се състои при минимум 10 записани участника. Всички записали се ще бъдат уведомени за потвърждаване на прехода по e-mail
Походът е част от събитията на Фестивал на кестена 2016, който се организира от Дирекцията на Природен парк „Беласица” с подкрепата на Българска фондация "Биоразнообразие".

Повече за фестивала на: https://www.facebook.com/park.belasitsa/



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)