Избрани Новини

Планинари от Коларово и Италия по пътеките на Беласица

Туристически клуб "Комитски пътеки“ почете основоположника на туризма у нас Алеко

Туристически клуб „Комитски пътеки“ към читалище „Яне Сандански – 1952“ в петричкото село Коларово почете с поход в Беласица планина 123-та годишнина на организирания български туризъм и неговия основоположник Алеко Константинов, съобщи читалищният секретар Евгени Гоцков.
Той е водел групата, а крайна цел на похода е било единственото в Беласица малко сладководно езерце, което коларовлии наричат „Гьольчето“. Гоцков разказа още, че освен членовете на клуба, в похода са се включили и почитатели на природата от съседните села Беласица и Самуилово, както и живеещата в Италия Яна Калъчева със сина си Георги Калъчев и италианската му приятелка Илария.
Пъстрата интернационална група си имала и талисмани – малката, едва 2,5 годишна софийска госпожица Блага и 12-годишната Милена Илиева от Самуилово.
„След голямата национална трагедия, която ни сполетя, никой нямаше душа за песни и празник, както се бяхме приготвили, но пък цялата прелест покрай нас пречисти душите ни и се презаредихме за дни наред“ – описа Гоцков финалния етап на похода и въздействието върху планинарите на красотите на Беласица планина.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов