Тристранна среща на 106 пирамида при Жеравино си дадоха туристи

Над 150 туристи от България, Сърбия и Македония за поредна година се срещнаха

Над 150 туристи от България, Сърбия и Македония за поредна година се срещнаха на пирамида 106, при село Жеравино в Чудинската планина.Това е най-западната точка на България. Това е и триграничната точка на трите държави. С развети национални знамена в геометричния център на Балканския полуостров се срещнаха приятели, завързаха се нови запознанства, направиха се стотици снимки за спомен. Извиха се кръшни хора около пирамидата.
Сред красивата панорама бе разиграна томбола и печелившите получиха атрактивни туристически аксесоари и юбилейни тениски, предоставени от Министерството на младежта и спорта и Община Кюстендил.
„Трогателно бе как духът на дружеските отношения между нашите три съседски държави лъхаше от лицата и усмивките на всички присъстващи“ – сподели секретарят  на туристическо дружество „Осогово“ - Кюстендил Силвия Михова.
Следващата съвместна проява между туристите от трите държава ще бъде на 10 и 11 ноември на ски курорта Бесна кобила. Първият ден ще се направи разходка около красивото Власинско езеро, а втория ден ще се изкачи връх Suplja padina /1868 м.н.в./.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"