Избрани Новини

Над 300 туристи от България, Сърбия и Македония се срещнаха на пирамида 106 при Жеравино

В похода се включиха туристи от София, Радомир, Перник, Пещера, Монтана

Лошото време не изплаши над 300 туристи  от България, Сърбия и Македония за срещата на пирамида 106 при село Жеравино. Това е и най-западната точка на България. Със съдействието на Община Кюстендил, Министерството на младежта и спорта и Туристическо дружество „Осогово“ - Кюстендил участниците отбелязаха Световния ден на интензивното ходене. Разиграна бе томбола с много атрактивни подаръци.

Разбрали за тази среща, в похода се включиха и туристи от София, Радомир, Перник, Пещера, Монтана. С развети национални знамена в геометричния център на Балканския полуостров се срещнаха приятели, завързаха се нови запознанства, направиха се стотици снимки за спомен. Извиха се и кръшни хора около пирамидата. Трогателно бе как духът на дружеските отношения между нашите три съседски държави лъхаше от лицата и усмивките на всички присъстващи.

“Хората перфектно играеха балканските хора, което е показателно за близостта между нашите съседски народи“, сподели секретарят на туристическо дружество „Осогово“ Силвия Михова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов