Парен локомотив е начело на атракционно влакче

То е по повод 130 години от създаването на БДЖ

Днес „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД организира атракционно пътуване в страната за любителите на железопътния транспорт и ретро подвижния състав. Пътуването е част от инициативите на националния железопътен превозвач по повод отбелязването на 130 години от създаването на Български държавни железници – „130 години пътуваме заедно”.
Атракционният влак е теглен от парен локомотив и представя голяма част от историческото наследство на БДЖ. В състава му има и вагони от царската композиция „Корона експрес” и правителствения влак от 80-те години „Витоша експрес”.
Специалната композиция ще пътува по следния маршрут на 7-ми октомври:

•  София - Септември - Пловдив - Карлово - София;
Влакът ще бъде теглен от парен локомотив № 05.01, а в състава му е включен  личният вагон-салон на царица Йоанна от „Корона експрес” и вагон-ресторантът от „Витоша експрес”.
Влакът е съставен и от пет вагона за настаняване на пътниците. Всички пътуващи ще имат възможност да разгледат специално прикачените вагони, като служители на БДЖ ще им разкажат интересни факти по време на обиколката за всеки един от тях.
Билетите са с включени запазени места. Закупилите билети могат да започнат своето пътуване от всяка една гара в участъците по маршрута на влака, на който той ще спира.
За деца до 7-годишна възраст служителите на билетните каси издават безплатни билети с нулева стойност срещу представяне на документ, удостоверяващ възрастта им. Безплатните билети за децата са без право на ползване на отделно седящо място.
Подробно разписание на влаковете от атракционните пътувания е качено на: http://www.bdz.bg/bg/novini/parni-lokomotivi-shte-budat-nachelo-na-atrakcionni-vlakove-v-stranata-po-povod-130-godini-ot.htmlСнимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"