Шахматен турнир за деца започва в Благоевград

В турнира ще се включат около 50 шахматисти

Община Благоевград за поредна година е домакин на най-значимия традиционен шахматен турнир за подрастващи в Югозападна България. Спортното събитие ще се проведе на 6-ти и 7-ми октомври в зала "22 септември"  в областния град.

Началото ще бъде поставено с регистриране на участниците в 13.30 часа /събота/, когато и Благоевград ще приеме Национална индивидуална купа на България "Виктори". Очаква се в турнира да се включат около 50 шахматисти представители на клубовете „Михаил Тал“ от Червен бряг, „Люлин чес“ от София,  „Варна“, „Г. Даскалов“ от Видин, ЦСКА, „Виктори“. За събитието ще пристигнат и надежди от Солун, Гърция.

Шахматистите ще се съревновават в блиц /3 минути плюс 2 секунди на ход/ и ускорен шах /20 мин. плюс 5 сек./ И в двата турнира се играе по швейцарска система съответно в 9 и 7 кръга. Състезанията са валидни за български рейтинг.

Партиите от І кръг в блица започват от 14.30 часа, а непосредствено преди това ще се проведе техническа конференция. Награждаването ще бъде в 18.30 часа в същия ден. В неделя от 9.00 ч. е записването на участниците в ускорения шах, добил популярност като рапид. Техническата  конференция ще започне в  от 9:20 часа, а началото ще започне 10 минути след края на конференцията.   

Връчването на трофея, купа "Васил Сотиров" - за най-добър отбор, индивидуалните награди по възрастови групи и официалното закриване ще бъдат в  17:30 часа.

Проявата се организира от "Шах клуб Виктори" , с подкрепата на Община Благоевград.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"