Гросмайстор Кирил Георгиев е победител в турнира по шахмат "Кан Крум"

Близо 200 шахматисти на възраст от 6 до 86 години взеха участие

Гросмайстор Кирил Георгиев е победител в шестия турнир по шахмат за купата на ВМРО Пловдив “Кан Крум”.
Близо 200 шахматисти на възраст от 6 до 86 години, като 80 от тях бяха деца на възраст до 14 години, взеха участие в шестия турнир по шахмат за Купата на ВМРО „Кан Крум. В турнира премериха сили четирима гросмайстори, сред които Кирил Георгиев и Петър Дренчев, шампионката на страната по шах Виктория Радева, трима международни майстори, момчета и момичета до 8, 10 и 12 години. Голямата част от участниците бяха от Пловдив, но имаше и такива от други краища на страната.
Победител в турнира стана гросмайстор Кирил Георгиев, който  бе награден от председателя на Пловдивската организация и кмет на район „Южен“ Борислав Инчев. Той получи купата на ВМРО-Пловдив и парична награда от 250 лв., за класиралите се на второ и трето място сумите бяха по 200 и 150 лв., а такива имаше и за всички класирали се до 10-то място. Бяха връчени и седем специални награди от по 50 лв. Секретарят на ВМРО Пловдив Камен Шишманов и Димчо Петров зам.кмет на район „Южен“ и член на ръководството на партията също наградиха призьорите и участниците в турнира.
“Турнирът се превърна в истински празник за шахматната игра. Радвам се, че имаше толкова голям интерес. Сигурен съм, че догодина ще има още повече желаещи. Благодаря на всички участници за спортсментската игра”, бяха думите, които отправи Борислав Инчев при закриването на турнира.
Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"