Центърът на благоевградските деца отвори врати

Школите започнаха своята работа

Заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград, Христина Шопова официално откри новата  учебна година в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.  Тя поздрави всички ученици, преподаватели и родители от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и от свое име. „Поставяме началото на една творческа година, в която тези прекрасни деца, бъдещето на Благоевград, отново ще ни карат да се гордеем. Благодаря на родителите, които водят децата си в Центъра и ги подкрепят. Община Благоевград се стреми да създава добри условия за децата“, каза в приветствието си заместник-кметът Христина Шопова. Тя поздрави преподавателите в ЦЛТРБ за успешната работа и високите резултати „Благодаря ви, че за краткото време от момента на създаване на Центъра досега вие показахте, че най-важното са децата. Вие работите ежедневно със сърце и душа. С всяка година децата, които посещават Центъра, са все повече – това показва, че вие се справяте добре“, каза още Христина Шопова. По време на събитието заместник-кметът, сподели добрата новина, че скоро започва ремонтът на фоайето на Младежкия дом, което ще се превърне в място за културни прояви.
Началото бе поставено на площад „Народни будители“, където се събраха гости,  родители, преподаватели и малките таланти от Центъра.
По време на тържеството бяха презентирани всички школи, а възпитаниците на Центъра показаха всичко научено и усвоено до момента. Учениците показаха отличната дейност на Центъра чрез рисуване, пеене, танцуване и други.
От миналата учебна година в Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград бяха открити две нови школи. Една от тях е Школата по цигулка с ръководител Стоил Богданов. Приключенският клуб също стана част от семейството на Центъра.
От тази учебна година най-новото попълнение в Центъра е школата по пиано. Преподавател е Милена Томанова, която вече посрещна първите си ученици.
Община Благоевград пожелава успешна година на всички възпитаници и техните ръководители в Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград!Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"