Вижте културната програма на Сандански за октомври

Театър, концерти и още прояви са включили общинарите

Наситена програма със събития ще радва местни и гости на община Сандански и през месец октомври.

Начало на проявите дава концерт "Любов и приятелство" на Дует „Шик“ и Йордан Марков. Най-емблематичните български песни ще звучат на 3 октомври, 19:00 ч. в Дома на културата. Билети – Туристически информационен център.

Уникално шоу, забавни фокуси и метаморфози очакват малки и големи на следващия ден – 4 октомври, 18:00ч. със спектакъла "Вариете Раксон". Билети ще се продават в деня на представлението.

На 5 октомври, община Сандански ще проведе информационна кампания „Бъди еко“, с която жителите на община Сандански ще бъдат провокирани да помислят за опазването на околната среда. Организираната кампания ще промотира постигнатите резултати по проект „Енергийна ефективност с цел постигане на по-добра среда в детските градини“ и ще информира потребителите за възможности за пестене на енергия и ползите от това за бъдещето на Земята.

И този месец ще имаме възможността да се докоснем до изобразителното изкуство. На 8 октомври, признатият магьосник на акварела – Иван Додов организира уъркшоп на тема „Изобразителни техники с акварел“ и своя изложба. Мястото, на което ще се проведат двете събития, е Епископска базилика – град Сандански.

„Сандански пее, заиграва, Пирин разлюлява“ отново ще „разлюлее“ града от 12 до 14 октомври. Националният танцов фестивал ще се проведе по традиция в Летен театър, град Сандански, където ще се насладим на красотата и ритмите на българския фолклор.

На 17 октомври в Заседателната зала на Община Сандански ще се проведе информационна среща по програмите „Творческа Европа“ и „Европа за гражданите“.

По повод 106 години от освобождението на Свети Врач, община Сандански организира почетно поклонение и поднасяне на цветя на Паметника на ген. Тодоров на 19 октомври, 17:00 ч. и от 17:30 ч. – Празничен концерт на пл. „България“.

И този месец няма да липсват театрални постановки в културния календар за месец октомври. На 27 октомври, в Дома на културата, ще можем да гледаме постановката „Не всеки крадец е мошеник“.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"