Бивши граничари се събраха на среща в Симитли

Над 50 граничари почетоха 140-та годишнина на държавните граници на България

Традиционна ежегодна среща събра бившите граничари, служили в различни гранични отряди, в Симитли. Над 50 граничари, бивши сержанти и офицери, живеещи в различни краища на България, почетоха 140-та годишнина на Държавни граници на България, 72-годишнина на Гранични войски и 70-годишния юбилей на 12-ти граничен отряд, дислоциран в село Симитли и през 1954 година предислоциран в Гара Пирин, както и 20-годишнина на Гранична полиция. Организатор на традиционното тържество e единственият в страната Клуб „Граничар“ - Благоевград.

Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов бе сред поканените на празненството. Той поздрави всички от клуб „Граничар”. Поздрави празнуващите получиха и от подп.о.з. Иван Петров, дружество на МВР Благоевград и Симитли с председател о.з подп.Иван Михайлов. Председателят на областния съвет на СЗОСРЗ полк.Костадин Ушев връчи на 24 бивши граничари членски карти. О.з. подп.Никола Николов поднесе приветствие към празнуващите.

Във всички изказвания се открояваше една и съща мисъл, че всички се прекланят пред мъжеството и подвига на граничарите, защото най-силното оръжие на човека е любовта към родината и нейните сегашни граници. Певицата Павлина Теова весели празнуващите, а накрая бяха припомнени и емблематични стихове за границата на Евтим Евтимов и Петър Парижков .Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"