Избрани Новини

"Пей сърце - 2018” кандидатства за Рекордите на Гинес

Организират общо изпълнение на песен от най-много българи и македонци

Във връзка с проявения голям интерес за участие на групи от България и Македония в XII-тия Международен фестивал на шлагерната и стара градска песен „Пей сърце” - Кюстендил 2018, организаторите на фестивала от НЧ „Братство 1869”, подготвят документи да кандидатстват за вписване в Книгата на рекордите на Гинес с организирано изпълнение на обща песен, изпълнена от най-много българи и македонци.
Инициативата се прави за първи път в България и организаторите си поставят за цел този рекорд да бъде вписан като най-новото попълнение в Книгата на рекордите на Гинес.
Тази кандидатура е в синхрон с подписания на 1 август 2017 г. между министър-председателите Бойко Борисов и Зоран Заев в Скопие Договор за добросъседство между България и Македония, чиято цел е трайно и устойчиво изграждане на приятелски и добросъседски отношения и допринасяне за засилване на сътрудничеството в двустранен и многостранен план, за разширяването на транспортните връзки и комуникации, за улесняване на контактите между гражданите на двете страни.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов