Избрани Новини

Отново запяват шлагери в Кюстендил

Започва Единадесетият национален фестивал на старата градска песен "Пей сърце”

На 9 септември 2017 г. от 17:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869” за единадесета поредна година ще бъде даден стартът на националния фестивал на шлагерната и старата градска песен „Пей сърце”.
Фестивалът се организира от читалище „Братство 1869” и община Кюстендил под патронажа на кмета Петър Паунов. Целта му е съхраняване и популяризиране на шлагерната и старата градска песен, възраждането и за нов живот и приобщаване на младите хора към нейната лиричност и красота.
В конкурсната програма заявки за участие са подали 63 групи от България, Сърбия и Македония, както и множество индивидуални изпълнители.
Участниците ще бъдат оценявани от жури в състав председател проф. Панайот Панайотов - музикант, преподавател в Нов български университет - София и Софийския университет „Св. Климент Охридски”, членове Ивайло Драганов – режисьор, Бони Милчева – певица и водеща на телевизионно музикално предаване, Красимира Матуска – музикален педагог, Димитър Неделчев – музикален педагог и диригент, Лони Рьодигер – музиколог, Германия и Димитър Цветков – музикант и диригент, Кюстендил.

Програма на събитието:
9.09.2017 г. - 17:00 ч. - Официално откриване и конкурсна програма
10.09.2017 г. – 10:00 ч. - Конкурсна програма и закриване на фестивала
 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)