Избрани Новини

Деца изрекоха клетвата на Апостола пред паметника му в Коларово

Проведе се и поход в подножието на Беласица с национални трикольори

Деца изрекоха клетвата на Апостола пред неговия паметник в двора на СУ „Васил Левски” в село Коларово, община Петрич.
Патриотичната инициатива по повод 181 години от рождението на Васил Левски включи също поход в подножието на планина Беласица с развяти национални трикольори. Деца от клуб „Млад планинар”, клуб „Родолюбие” и клуб „Зелени патрули” при Общинския детски комплекс, изминаха пеша разстоянието от Военен паметник „Бялата чешма”край с.Самуилово до паметника на Васил Левски в с.Коларово. Пред монумента на Апостола в двора на СУ „Васил Левски” в Коларово децата сведоха глава в знак на признателност пред делото на Левски.

„На този ден не са нужни гръмки слова, на този ден свеждаме глава и мислим за бъдещето на България”, с тези думи директорът на училището Любка Панкова посрещна младите родолюбци. „Следвайте стъпките на Апостола, пречупени през нашето съвремие”, апелира зам.кметът на община Петрич Илияна Попова. Веднага след това децата изрекоха колективно клетвените слова, написани и произнесени от Левски.

Монументът на Апостола в двора на СУ „Васил Левски”е дарение от жители на село Коларово, които живеят в Италия и е дело на скулптура Евгени Гоцков. На този паметник децата положиха и своите цветя днес. Специално за годишнината от рождението на Левски беше подредена експозиция с творения на ученици от училището, чийто патрон е Апостолът на свободата. Прочетено беше и стихотворение, написано също от ученик на  СУ „Васил Левски” - Коларово.




Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)