Избрани Новини

Осемнадесетгодишният водач от Петрич остава в ареста

Предизвика ПТП с двама пострадали младежи в града

Състав на Благоевградския окръжен съд е потвърдил взетата мярка за неотклонение „задържане под стража“ от Районен съд – Петрич по отношение на обвиняемия Г.П. Той е бил привлечен към наказателна отговорност за предизвикано от него пътно-транспортно произшествие, в резултат на което пострадали двама младежи (престъпление по чл. 343, ал. 3, пр. 3, б. „а“, вр. ал. 1, вр. чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс).

Инцидентът станал около 00:00 ч. на 16.08.2018 г. на ул. „Цар Борис III“ в  Петрич. Осемнадесетгодишният водач управлявал лек автомобил „Опел Астра“ с несъобразена с пътните условия скорост, вследствие на което изгубил контрол над МПС, излязъл вдясно от пътя и се качил на тротоара, на който в този момент се намирали пешеходци.

Съдът е приел доводите на прокурора от Окръжна прокуратура – Благоевград, че съществува обосновано предположение, че лицето би могло да осуети или затрудни провеждането на разследването и събирането на доказателства по делото, както и опасност от укриването му и извършване на друго престъпление.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов