Димитър Бръчков излезе с обръщение за пътния инцидент в Петрич

Гарантира неприкосновеността на пътните видеозаписи

Кметът на Петрич Димитър Бръчков излезе с обръщение към семейството на пострадалите деца от пътния инцидент в центъра на града. Ето какво каза градоначалникът:

"Уважаеми семейства на пострадалите младежи при инцидента в нощта на 16.08.2018г,
Позволете ми да изразя моралната си подкрепа в този тежък момент на изпитание! Подкрепям Вашата чисто човешка реакция – да се опълчите срещу безразсъдното шофиране по улиците! Вашата реакция е необходима и наложителна като ясно заявена гражданска нетърпимост към своеволията зад волана!
Уважаеми жители на община Петрич,
Бъдете убедени, че като кмет аз никога няма да позволя да бъдат манипулирани записите от камерите, които Община Петрич постави на възловите улици и кръстовища. Тези записи са снети от компетентните органи във вида, в който са направени. Уточнявам, че такива записи могат да бъдат изискани единствено от разследващите органи в хода на досъдебното производство, което веднага е образувано по случая.
Изрично ще кажа също, че по мое разпореждане вече в архива на Община Петрич има направени копия на записа от периметъра на катастрофата в злополучната нощ на 15.08. срещу 16.08.2018 г.
Позволете ми да отправя апел: всички с обединени усилия да се противопоставим на убийците на пътя!
Ние като местна власт ще направим всичко, което законът ни позволява, за да ограничим тези безумни своеволия на пътя! Нека пострадалите деца и техните семейства имат силата да преодолеят случилото се, което никога няма да се забрави! Няма да го забрави цялото ни общество! Ние сме с вас, мили семейства и граждани на община Петрич!!!", публикува в страницата във фейсбук на общината Димитър Бръчков.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия