Избрани Новини

Започва "Пирин Фолк"!

Тази вечер ще пеят 20 деца на възраст между 8 и 15 години

Днес се открива XXVI-тото издание на уникалния по рода си международен фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство „Пирин Фолк“ Сандански. За втора поредна година курортният град ще посрещне участниците в конкурса за деца „Детски Пирин Фолк".

Тази вечер в Летния театър 20 деца на възраст между 8 и 15 години от всички краища на България, както и едно дете от Македония, ще мерят сили в изпълнителското изкуство на живо на песен от македонска фолклорна област. Те ще изпълнят красиви, различни от миналогодишното издание и не толкова познати македонски песни, като по този начин се затвърждава идеята на организаторите от сцената на „Пирин Фолк“ да се популяризира и разпространява фолклорно ни песенно богатство.

Специални гости с рецитал ще са три поколения певци Гоцеви: емблемата Георги Гоцев, синът Иван и внукът Георги. Те ще поднесат специална изненада на публиката. След тях, отново символ на приемственост между поколенията, ще се изявят фолклорната икона Гуна Иванова и внучките й Ива и Велислава Костадинови.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов