Избрани Новини

120 танцьори на "Пирин Фолк“ Сандански

На Летния театър в рамките на три дни ще се изявят 7 танцови формации

XXVI-тото издание на фестивала „Пирин Фолк“ Сандански освен много красиви песни, ще предложи на любителите на фолклора и богата танцова програма. На сцената на Летния театър в Сандански в рамките на три дни ще се изявят 7 танцови формации.

Хореографиите на конкурсните песни в „Детски Пирин Фолк“ на 24 август ще са на Фолклорни танцови школи „Македонци“, както и на Детски танцов състав „Звездица“ и Танцов състав към АНПТ „Отец Паисий“ към НЧ „Отец Паисий“ Сандански. Танцовият съпровод на специалните гости Георги Гоцев, Гуна Иванова, Ива и Велислава Костадинови е на Танцов ансамбъл „Гайтан“.
На 25 и 26 август зрителите ще се насладят на оригиналните изпълнения на Ансамбъл „Чинари“. На тях са поверени хореографиите на всичките 30 конкурсни изпълнения, както и тези на известните гости Румяна Попова и Наум Петрески. Вили Рай ще представи любими песни заедно с ТА „Балканска младост“ Етрополе.
Специално за зрителите на място в Летния театър на Сандански и трите фестивални вечери ще има подгряваща програма в лицето на Общински танцов състав „Празник“, ТА „Гайтан“ и Фолклорни танцови школи „Македонци“.

Водещи на „Пирин Фолк“ Сандански 2018 и тази година ще е успешният тандем Даниела Колева и Николай Николов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)