Избрани Новини

Пловдив предаде домакинството на Spirits на китайския град Лвианг

В него ще се проведе световният конкурс Spirits Selection by Concours Mondial

На специална церемония днес в рамките на провеждащия се международен конкурс за високоалкохолни напитки Spirits Selection by Concours Mondial, на който Пловдив е домакин, бе извършено предаването на символната чаша на следващия град, който през 2019 година ще посрещне поредното издание на престижния конкурс.
Домакинството от името на Пловдив предаде заместник-кметът по култура и туризъм инж.Александър Държиков. Прие го кметът на град Лвианг Уанг Ливей (Wang Liwei) от китайската провинция Шанкси, който предвожда и официалната делегация на народното правителство на градовете Лвианг и Фенян (Lvliang и Fen yang City) от китайската провинция Шанкси, пристигнали в Пловдив специално за конкурса и с мисията да приемат високата чест.
Освен символната чаша, заместник-кметът Александър Държиков връчи на кмета на Лвианг и плакет от името на кмета на Пловдив инж.Иван Тотев, посветен на „Пловдив - Европейска столица на културата – 2019“.
Събитието се състоя в залата, в която се провеждат дегустациите, в присъствието на всички международни експерти и официални гости. По традиция преди приемането на домакинството бе излъчен кратък филм за новия град-домакин, а кметът Уанг Ливей произнесе тържествено 10-минутно слово.
В края участниците в церемонията по предаването си направиха снимка за спомен заедно и с организаторите Бодуа Аво, председател на Concours Mondial de Bruxelles и създател на Spirits Selection, Тиери Хейнс, директор на Spirits Selection и Меглена Михова, „Пробежекс“ - представител на Spirits Selection и Concours Mondial в България.
Днес международното жури и делегациите ще посетят забележителности в Стария град. Денят ще приключи с концерт на Фолклорен ансамбъл „Тракия“ на Античния театър с вход свободен за пловдивчани и гости на града.
За международните съдии, които искат да научат повече за България, е предвидена допълнителна програма в следващите 2 дни в централната и източната част на страната ни. Те ще посетят производствените бази на български фирми, Долината на тракийските владетели (Казанлъшката гробница) и Долината на розите, както и дестилерията „Дамасцена“, където експертите ще видят как се прави българско розово масло.
Spirits Selection 2018 се организира с подкрепата на Министерството на икономиката и Община Пловдив. Той е единственият пътуващ конкурс в света и единственият, който прави проверка на качеството на отличените напитки. Представителят на конкурса в България е „Пробежекс“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов