В Рилския манастир създават Детски духовен център

В духовния център децата ще се запознават с православието

Детски духовен център ще бъде създаден в Рилския манастир, предаде БНР. Това съобщи Епископ Евлогий, игумен на манастира, който днес чества Успение на Свети Иван Рилски. 

В духовния център децата ще се запознават с православието, историята на манастира, както и с правилата на поведение в храмовете. Заниманията в духовните центрове не може да запълни празнотата в училище, категоричен е игуменът на Рилския манастир. Духовният живот на българина е беден, а вярата му – твърде крехка, заяви още епископ Евлогий.

„Трябва да бъдем коректив на всички негативни явления, които се появяват в живота, а те са много. Да бъдем, както е казано в Евангелието, „и светлината, и солта на света“.

„Ние апелираме отново българското училище да отвори вратите си за вярата“.

Игуменът на Рилския манастир епископ Евлогий съобщи: „В новия комплекс, който се възстановява и доизгражда Самоковския двор, там се предвижда да има детски духовен център, където при подходящи условия децата да могат да бъдат запознавани с православната вяра. Ще има екрани, на които ще се прожектират подходящи филмчета. Ще има брошурки, листовки, с участието на богослови. Този център ще се използва, разбира се, за зелени духовни училища, часове може да се провеждат“.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"