Избрани Новини

В Рилския манастир създават Детски духовен център

В духовния център децата ще се запознават с православието

Детски духовен център ще бъде създаден в Рилския манастир, предаде БНР. Това съобщи Епископ Евлогий, игумен на манастира, който днес чества Успение на Свети Иван Рилски. 

В духовния център децата ще се запознават с православието, историята на манастира, както и с правилата на поведение в храмовете. Заниманията в духовните центрове не може да запълни празнотата в училище, категоричен е игуменът на Рилския манастир. Духовният живот на българина е беден, а вярата му – твърде крехка, заяви още епископ Евлогий.

„Трябва да бъдем коректив на всички негативни явления, които се появяват в живота, а те са много. Да бъдем, както е казано в Евангелието, „и светлината, и солта на света“.

„Ние апелираме отново българското училище да отвори вратите си за вярата“.

Игуменът на Рилския манастир епископ Евлогий съобщи: „В новия комплекс, който се възстановява и доизгражда Самоковския двор, там се предвижда да има детски духовен център, където при подходящи условия децата да могат да бъдат запознавани с православната вяра. Ще има екрани, на които ще се прожектират подходящи филмчета. Ще има брошурки, листовки, с участието на богослови. Този център ще се използва, разбира се, за зелени духовни училища, часове може да се провеждат“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов