Избрани Новини

Разраства се лагерът на Бялото братство в Рила планина

Над 1500 души ще се включат в посрещането на Слънчевата Нова година

Над 1500 души - последователи на Петър Дънов - ще се включат в посрещането на Слънчевата Нова година и ще изиграят танца Паневритмия на 19 август в Рила планина, информира БТА. Сред гостите има големи групи от Канада, САЩ, Русия, Испания, Италия, Мексико. Има и хора, дошли тази година от Индия, разказа Андрей Грива от т.нар. Бяло братство.

Участници в събора призоваха хората, които за първи път се качват в планината, да бъдат добре облечени и приготвени за планински условия, като припомниха случая от преди два дни, когато се наложи 61-годишна жена да бъде свалена с хеликоптер по спешност, заради сърдечна криза.

Често хората идват неподготвени в планината и това може да бъде рисковано, каза Грива.

Миналият месец доброволци от Бялото братство, заедно с Национален парк "Рила", са участвали в акция по почистване на Рибното езеро – едно от Седемте рилски езера, разказа Грива. Работело се е по австрийски проект, с техника, с която се почистват езера на височина от 2 хил.метра. Резултатите от това  доколко е било успешно почистването от заблатяване, ще станат известни догодина. Почистено обаче е било и дъното на езерото от отпадъци.

Освен почистване на езерата, от братството са организирали през тази година и рекултивация на туристическите пътеките и каменните ограждения по обозначените маршрути в района на Седемте езера.

Лагерът на Бялото братство се разраства всеки ден в Рила планина, където по традиция на 19 август обществото очаква настъпването на Слънчевата Нова година. Тогава последователите на Петър Дънов посрещат изгрева на слънцето от Молитвения хълм, а след това участват в ритуала паневритмия край езерото "Бъбрека" в Рила планина.

  


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)