Избрани Новини

Бялото братство е вече на Седемте рилски езера

Започна изграждането на лагера

Започва изграждането на лагера на Бялото братство на Седемте рилски езера, казаха от ръководството на Национален парк „Рила“. Първите 25 дъновисти вече са там. Лагерът ще е разположен на регламентираното място – при Рибното езеро, на 2 200 м надморска височина.

Там привържениците на учителя Петър Дънов изграждат стана си всяко лято от 1929 година. Самият лагер е върху 1 декар и 100 кв.м, като максималният брой на палатките не трябва да надвишава 300. Според Плана за управление на НП „Рила“не се разрешава използването на допълнителни терени за лагеруване.

Лагерът се управлява от комендант, спазва се установен през годините вътрешен ред, кухнята, местата за миене и др. Ще се монтират походни умивалници, които след приключване ще бъдат демонтирани, а теренът – почистен.
Лагеруващите ще ползват тоалетните на хижата и временни, разположени в района на лагера. Ще използват питейна вода от извор в близост до южния бряг на Рибното езеро. Генерираните отпадъци ще се събират разделно в чували и ще се транспортират извън територията на парка до най-близкото градско сметище край Сапарева баня, информира в."Български новини".


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)