В Кресна асфалтираха четири улици (снимки)

Преди година бяха разкопани за подмяна на водопроводната мрежа

В Кресна подмениха асфалта на четири улица, на които преди година беше подменена водопроводната мрежа. Това са улиците "Разколска", "Момина скала", "Шемето" и "Мело".

"Радвам се заедно с моите съграждани всеки път, когато успяваме да им дадем още от социалните и битови придобивки, които те отдавна заслужават ! Усещам, че така изпълнявам своя дълг към тях и им връщам частица от инвестираното в мен доверие. Само да е живот и здраве и Богородица да ни помага да имаме сили и воля и занапред да отстояваме нашия колективен интерес така, както го правихме досега", си пожела кметът Николай Георгиев.

На улиците "Разколска", "Момина скала", "Шемето" и "Мело" е положен плътен асфалтобетон с дебелина 6 см. на 4 190 кв.м. От общината напомнят, че през май беше асфалтирана улица "Китка", а от началото на годината са изкърпили 620 кв.м. асфалтова настилка с плътен асфалтобетон с дебелина 6 см. и са изградени 6 бр. изкуствени неравности ("легнали полицаи") в град Кресна и село Горна Брезница. През втората половина на годината ще бъдат основно ремонтирани още няколко улици в общинския център.

През следващата година се очаква да бъде асфалтирана изцяло улица "Яне Сандански" и големи части от "Цар Самуил", "Пирин", "Спартак" и "Влахински езера", а от общината бързат да успокоят гражданите, че преди полагането на асфалт с общински средства ще бъде подменена подземната инфраструктура, включително ВиК. Средствата за асфалтиране и изграждане на нови тротоари на споменатите улици се очакват по проект на община Кресна по мярка 7.2 на ПРСР (Програма за развитие на селските райони), който вече е получил изключително високата предварителна оценка и успешното е преминал първия етап на процедурата по одобрение.

"Нека моите съграждани не мислят, че това са всички ремонти и дейности по благоустрояване, които ще извършим до края на мандата, защото наред с изброеното очакваме финансиране в размер на близо 400 хиляди лева по линия на вече съществуващата местната инициативна група "Симитли, Кресна, Струмяни", както и още средства от общинския бюджет за следващата финансова година, а това означава още инвестиции за по-добър живот на моите съграждани", допълни кметът Георгиев.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен