Избрани Новини

Как да се спасим от горещото време?

Пийте повече вода

Живакът на повечето места ще скочи до 35. Благоевградчани са свикнали с жегите. В града отдавна има места, където е обичайно да се събират хората при горещо време.

Сред най-посещаваните места в Благоевград са градинката пред банята и улицата с липите. Пълно е с майки с деца, които си играят на детската площадка или се разхлаждат край фонтана. Но всички те излизат сутрин рано или вечер късно. През останалото време - в къщи, при климатика.

Най-голямо внимание трябва да се обръща на възрастните хора и децата, които по-лесно могат да получат топлинен удар. Лекарите съветват да се излиза винаги със шапка, дори да е намокрена, със слънчеви очила, за да се предпазят очите от ярката светлина, с леки, най-добре памучни дрехи - в светли цветове и в никакъв случай в черни.

Да не забравяме, че в горещите дни не трябва да се прекалява с алкохола и кафето, а да се пие повече вода - поне литър и половина, ако е възможно, по една чаша на час. Храната трябва да е лека и да се приема по-често в малки количества. Повече плодове - но не прекалено сладки, и зеленчуци. Най-добре - краставици. Нали си спомняте онзи брадат анекдот - "Краставицата съдържа 98,.......% вода"!



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)