Избрани Новини

150 самодейци и Ансамбъл "Пирин“ с участие на "Пирин пее"

Началото на събора ще бъде поставено от 9.00 часа

150 самодейци и Ансамбъл „Пирин“ от община Благоевград ще вземат участие в XV събор на народното творчество "Пирин пее", който ще се проведе на 4 и 5 август 2018 година на поляните в местността "Предел". Съборът се провежда под патронажа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.
Началото на „Пирин пее“ ще бъде поставено  от 9.00 часа на 4 август (събота), когато ще бъдат представени фолклорните състави и изпълнители на събота на четири сцени. От 20.30 часа започва концерт на фолклорните групи от община Разлог.

„Пирин пее“ ще продължи на 5 август (неделя) от 9.00 часа с представяне на фолклорните състави и изпълнители на събора. От 11.00 часа ще се състои тържествен ритуал пред паметника на Илинденско- Преображенското въстание. Заключителният Гала концерт на XV събор на народното творчество „Пирин пее“ ще започне от 12.30 часа на Голяма сцена. В него участие ще вземат „Ансамбъл „Пирин“ и Фолклорна група „Веселинка“ към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.
От Благоевград участие ще вземат и групи от селата Бело поле, Логодаж, Падеш, Селище, Рилци, както и от кварталите в Благоевград.  
На "Пирин пее" се срещат минало, настояще и бъдеще, за да се съхрани и популяризира народното творчество на Пиринския край. Това е празник, в който по традиция вземат участие хиляди изпълнители от Югозападна България и е повод за родови срещи в красивата местност „Предел", разделяща двете планини Пирин и Рила.
Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)