Избрани Новини

Бойко Борисов и Зоран Заев, премиер на Македония, ще отдадат почит на илинденци

Патриотите от ВМРО с шествие в Благоевград по случай 115 г. Илинденско-Преображенското въстание

Походът по традиция е на 2 август (четвъртък) и ще бъде предвождан от българския представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО - БНД Ангел Джамбазки и областният координатор за региона, народен представител от ПГ „Обединени патриоти“ и заместник-председател на партията Атанас Стоянов.
Шествието ще започне в 16.30 ч. от паметника на Тодор Александров, ще премине по ул.„Тракия“ и ще завърши на площад „Македония“ с поднасяне на венци пред паметника на Гоце Делчев. На мероприятието ще присъстват още председателят на ВМРО - БНД, заместник министър-председател по обществения ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов, народните представители от ПГ „Обединени патриоти“ и членове на националното ръководство на ВМРО - БНД Александър Сиди и Борис Вангелов, общински съветници, кметове, членове и симпатизанти.
На официалната церемония от 17.00 ч. рамо до рамо ще застанат българският и македонският министър-председатели Бойко Борисов и Зоран Заев. Това ще е първото съвместно честване на емблематичната за общата история на България и Македония дата, организирано по идея на Патриотите от ВМРО.
Под патронажа на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов от 18.00 ч. в кино „Синемакс“ ще бъде представен филмът на Мария Цветкова „Помни войната 1915 - 1918“. Входът е свободен.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)