Избрани Новини

Белица кани на празник

Второто издание на общинския празник е под мотото "С любов и вяра в общите ценности“

Кметът на община Белица Радослав Ревански кани приятели и гости от цяла България и Македония на второто издание на общинския празник под мотото „С любов и вяра в общите ценности“
Двудневните празнични събития ще стартират на 30 август и 1 септември 2018 г. с футболни турнири и богата културно-развлекателна програма.
Както през миналата година, така и тази събитието ще премине с амбицията да съхрани и популяризира българската природа, фолклор и народни традиции. Да представи модела на прекрасните човешки взаимоотношения на религиозно разнообразните общности, както и да стимулира туризма.
На специални щандове местни производители на млечни продукти, сладка от горски плодове, пчелен и билков мед, както и събирачи на билки и гъби, производители на земеделска продукция отново ще изложат своите продукти, придобити и произведени в екологична среда. На 31 август и 1 септември на градския стадион ще се разиграят футболни турнири и пехливански борби. В 17.00 ч. на 1 септември официално ще бъде открита реновираната сграда на Народно читалище „Георги Тодоров-1885“. На „Пъстра трапеза“ домакините ще представят и ще нагостят всички присъстващи с разнообразни местни специалитети.
През целия празничен ден на 1 септември /събота/ до късно вечерта на открита сцена в центъра на Белица ще тече богата музикална програма, която ще предложи феерия от багри, песни и танци от талантливи самодейни колективи от страната и от Македония. Ще имате възможност да се насладите на концерта „ 20 години на сцена“
на известния изпълнител на македонската народна песен Янко Неделчев от Белица и неговите приятели Яница, Соня Немска, Крисия Димитрова, Даниела Ядкова, танцова формация „Накит“ - част от Ансамбъл „Пирин“- Благоевград и ВИП гост изпълнители.
Специална туристическа програма с организирани туристически маршрути „Приятели на Белица” ще позволи на любителите на красивата природа да се докоснат до природните и туристически забележителности в Белица.
За всички самодейни колективи, участници в културната програма, Община Белица е приготвила грамоти и медали, а футболистите и пехливаните ще се състезават за купата на кмета. Фондация „Четири лапи“ осигурява безплатно посещение на Парка за мечки, разположен на 12 км от Белица за всички участници в двудневните мероприятия.
В първото си издание празникът бе посетен от над 2000 броя хора от цялата страна и от чужбина. Община Белица очаква тази година броят на посетителите да бъде значително завишен.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)