97 бегачи се включиха в Мечия крос в Белица

Участваха от Пловдив, Стара Загора, София, Ихтиман, Асеновград, Чепеларе, Благоевград и Белица

Под мотото „Да спортуваме за здраве в ЕДЕН дестинация Белица –България, за трета година в Белица се проведе Националният любителски крос по планинско бягане „Мечи крос 2018″ .
Поредното планинско бягане с маршрут от центъра на града до Парка за реадаптация на танцуващите мечки в България всяка година през месец юли събира млади и опитни бегачи за да докажат себе си, да проверят и покажат своята физическа, ментална и емоционална сила, която на свой ред ги дарява с лекота, с която осъществяват поставените си цели. Защото способността да победиш себе си, без съмнение е най-ценното от всички неща, с които ни дарява спортът.

В тазгодишното издание на националния крос по планинско бягане участваха 97 търсачи на силни усещания от Пловдив, Стара Загора, София, Ихтиман, Асенов град, Чепеларе, Благоевград и Белица, като от Белица взе участие целият детски футболен клуб, воден от треньорът Атанас Кутев.
НА ДИСТАНЦИЯ 12,7 км МЪЖЕ: Първото място зае Мирослав Спасов от София, който грабна Купата на кмета и златния медал с време 52,56 мин. Второто място зае Александър Спасов от Ихтиман с време 54,20 мин. и бе награден със сребърен медал. На трето място се класира двукратният победител в първите две издания на „Мечи крос“ – Гено Увардов - бронзов медал.
НА ДИСТАНЦИЯ 12,7 км ЖЕНИ: Таня Димитрова от Пловдив спечели Купата на кмета и златен медал за време 1,01,09 ч. Надежда Ангелова от София се класира на второ място със сребърен медал за време от 1,03,35 ч. и Светла Димитрова с време 1,10, 37 ч. – бронзов медал.
НА ДИСТАНЦИЯ 4,2 км МЪЖЕ: Купата на кмета и златен медал спечели Борис Алексиев от София с време 10,48 мин. На второ място с време от 10,78 и сребърен медал се класира Салих Црънгалов от Белица. На трето място с бронзов медал 11,0 мин. се класира Асан Атипов - Белица.
НА ДИСТАНЦИЯ 4,2 км ЖЕНИ: Ива Петрова от София грабна Купата на кмета и златен медал за време 11,20 мин. Второто място зае Джемиле Козларева от Белица за 23,10 мин. – сребърен медал. Третото място и бронзовия медал грабнаха бебето Виолета Василева и неговата майка Милена Тачинова от Пловдив за 30 мин. Те бяха атракцията в „Мечи крос“ 2018 и всички присъстващи им се радваха и възхищаваха.
Фондация „Четири лапи“ осигури материални награди – чанти и сувенири за всички 97 броя участници в „Мечи крос“ 2018. А директорът на „Парка за ре-адаптация на танцуващите мечки“ Димитър Иванов награди с билети за семейно безплатно посещение на парка класиралите се в първата десетка на малък и голям финал в „Мечи крос" 2019 .Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"