Избрани Новини

Седем пожара гасиха в Кюстендилско

Четири от тях са причинени поради небрежност

В края на миналата седмица екипи на районните служби ПБЗН са гасили 7 пожара в Кюстендилска област, 4 от тях са причинени поради небрежност и материални загуби не са допуснати.

При пожар,възникнал около 3.30 часа на 21 юли  в къща в с.Търновлак, е загинал 66-годишният собственик. Огънят е нанесъл и материални загуби, унищожени са вторият етаж на къщата и покривната конструкция. Пожарът е гасен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, спасен е първият етаж на къщата. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Кюстендил.

Небрежно ползване на нагревателни уреди е причинило пожар в апартамент в Дупица на 21 юли, унищожени са бяла, черна и компютърна техника, няма пострадали хора. При пожар в землището на с.Бараково са изгорели 8 дка пшеница, пожарът е причинен поради небрежно боравене с открит огън, противопожарният екип е спасил 25 дка посеви. Пожарът е възникнал на 22 юли.

Пожарът, възникнал в сметището  на с.Бараково, е възникнал на 21 юли , причинен е поради небрежност, гасили са екипи на РСПБЗН Рила, сметището е под наблюдение, няма опасност за гражданите.

На 21 юли екип на РСПБЗН Дупница е оказал техническа помощ на  болница в града – отстранена е змия от двора на здравното заведение. Няма пострадали хора.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)