Гответе се за Мечия крос в Белица!

Участниците ще се състезават на две дистанции - 4 км и 12.7 км

На 21 юли 2018 / събота/ от 10:30 ч. в Белица, разположен в полите на Рила планина, ще бъде даден стартът на третото издание на Национален „Мечи крос – Белица- 2018“, организиран от Община Белица, Сдружение с нестопанска цел „Пловдив бяга“ и Фондация „Четири лапи“ .
Участниците ще се състезават на две дистанции - 4 км и 12.7 км със старт пред сградата на община Белица до Парка за танцуващи мечки .
Първата дистанция от 4 км е с по-малка денивелация и финишира в м.„Койчов мост ” в близост до началото на екопътека „Земен Рай” .
Пълната дистанция от 12.7 км, е за опитни бегачи и се изкачва към Парка за мечки. Тя е с финал в най-високата точка на единственото по рода си убежище за мечки у нас. По трасето са предвидени подкрепителни пунктове, а здравословното състояние на бегачите ще бъде следено от медицински лица.
Събитието има състезателен характер и в него ще участват мъже и жени. Голямата награда е Купата на кмета /жени и мъже/. Община Белица е осигурила и парични награди за 1-во, 2-ро и 3-то място. Сдружението с нестопанска цел „Пловдив бяга“ и Фондацията „Четири лапи“ са осигурили материални награди и безплатно посещение на Парка за мечки за всички участници в събитието.
Регистрирайте се за третото издание на "Мечи крос – Белица - 2018” на тел. 07444/2227 от 8.00ч. до 17.00ч. до 20 юли 2018 г. и на email : [email protected]
Всичко това е напълно безплатно и дава възможност на всеки участник да стане част от едно голямо събитие. Награждаването ще започне в 13:00 часа на територията на Парка за ре-адаптация на танцуващите мечки.
Организаторите очакват всички любители на спорта, природата, предизвикателствата и на танцуващата мечка да се включат в събитието.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"