Избрани Новини

"Балканско Веселие“ ще цари във Велинград

За пръв път градът ще бъде домакин на Празника на музиката, мезето и питието на стадион "Чепинец“

Велинград ще бъде завладян от истински четиридневен празник на 19, 20, 21 и 22 юли с  фестивала „Балканско веселие“. За пръв път градът ще бъде домакин на Празника на музиката, мезето и питието на стадион „Чепинец“. Събитието ще  отбележи и 70-годишнината на Велинград и 10 години СПА столица на Балканите.
Целодневната програма ще предлага във всеки един от четирите дни отлични кулинарни зони,  разнообразни атракциони, творчески работилници, изложения и игри за малки и големи, които ще са на разположение на посетителите. Присъстващите на „Балканско веселие“ ще могат да видят и чуят на живо най-големите звезди от България и чужбина в различни музикални стилове.
През първата фестивална вечер, 19 юли (четвъртък), на специално изградената сцена на стадион „Чепинец“ ще се качат младите народни певици Ива и Велислава Костадинови. Талантливите изпълнителки ще се погрижат за доброто настроение на всички любители на българската народна музика. След тях ще излезе легендарният певец Сашо Роман, който ще изпълни своите най-популярни песни през годините. Гвоздеят на вечерта ще бъде невероятната Алисия, която ще взриви публиката във Велинград с най-големите си хитове.
На 20 юли (петък) музикалната програма ще открие Румяна Попова, която е сред най-обичаните фолклорни изпълнителки. Веднага след нея на сцената ще се качи младата певица Нанси, радваща се на все повече почитатели. След нея ще се изявят сексапилните момичета от Caramel, които винаги успяват да нажежат страстите до червено. Достоен завършек на вечерта ще постави народният любимец Тони Стораро. Както винаги, Човека-глас ще бъде гарант за горещите танци и забавление.
На 21 юли (събота) любителите на българския фолклор отново ще могат да се хванат на хорото, защото вечерната музикална програма ще започне с уникалната народна певица Радостина Паньова. След нея за доброто настроение на посетителите ще се погрижи талантливата изпълнителка Румина. Ашли също ще се изяви на сцената във Велинград, където ще изпълни своите най-големи хитове. Почитателите на сръбската музика също ще останат доволни, защото мегазвездата от западната ни съседка Драган Коич - Кеба ще сложи край на вечерта с хитова програма.
Последната фестивална вечер, 22 юли (неделя), ще започне с фолклорните изпълнители от дует „Пирин“, които ще подгреят публиката на стадиона с красиви народни песни. Веднага след тях всички посетители ще могат да се насладят на фолклорната певица Дения Пенчева, която е известна с неподражаемия си стил. За почитателите на модерната българска музика ще се погрижи попдивата Клавдия.  Любителите на гръцките ритми също ще имат повод да се забавляват, когато Йорданис Агапитос се качи на сцената, за да подсигури веселото настроение на публиката. Краят на фестивала ще бъде ознаменуван от легендарната група Сигнал. Песните на Данчо Караджов и компания са обичани от няколко поколения българи, а балади като „Да те жадувам аз“ и „Сбогом“ ще се пеят с пълно гърло във Велинград.




Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов