Избрани Новини

Азис постави грандиозен финал на "Балканско веселие“

15 000 души бяха дошли от различни населени места и съседни държави

Заключителната вечер на фестивала „Балканско веселие“, който продължи в периода 6-9 юли, предизвика истински фурор в град Сандански. Главен виновник за това бе мегазвездата Азис, който постави невероятен финал пред 15 000 души, дошли от различни населени места и съседни държави, за да видят популярния изпълнител.
Както и в предишните три дни, фестивалът започна с програма от сутринта, като предлагаше игри и забавления за най-малките. През целия ден и вечерта всеки можеше да опитат вкусните специалитети, приготвени от майстор-готвачи и качествените питиета. Музикалната програма отново бе в двойна доза, като на обяд се изявиха представители на различни музикални стилове – поп изпълнителят Бонимир, попфолк певицата Алекса и фолклорният дует "Пирин".
Във вечерната програма на „Балканско веселие“ уменията си показаха местните формации Общински танцов състав „Празник“ с ръководител  Михаил Митрев, Фолклорна формация „Славей“ с ръководител Магдалена Танчева и балет „Феерия“ с ръководител Татяна Николова. В заключителната вечер не липсваше и международно участие - чак от град Превеза в Гърция бяха пристигнали танцьорите от формация „Агио Тома“, които представиха характерни за гръцките острови танци.
Любителите на фолклорната музика се насладиха на изпълненията на талантливите млади певици  Ива и Велислава Костадинови, внучки на обичаната изпълнителка Гуна Иванова. Двете сестри бяха подготвили програма с емблематични песни за македонския край. Въпреки почти 40-градусовата температура на въздуха, множество желаещи се хванаха на хорото и не спряха да танцуват през цялото време.
След прекрасните фолклорни изпълнения Бонимир, който преди месец отново бе в Сандански като участник в първия BG Music Festival, зарадва почитателите на поп музиката.
След него на сцената се качи атрактивната Алекса, която разгорещи страстите у публиката с изпълнения на няколко свои парчета.
Щафетата бе поета от талантливата изпълнителка Ванеса, която представи най-популярните песни от своя репертоар, бурно подкрепяна от публиката. Тя обаче доказа, че се справя отлично не само с попфолка, но и с други стилове. Чаровната дива изпълни микс от най-обичаните БГ естрадни песни, което доста се хареса на множеството гости на фестивала. Певицата на „Шедьовър“ записа с телефона си специално видеопослание с участието на публиката за своя ментор Алисия, която участва в първия ден на форума и също отправи поздрав от сцената за младата си колежка.
Впечатляващ финал на вечерта и фестивала „Балканско веселие“ постави Азис, който се качи на сцената заедно с Azis Group. Виртуозните музикантите с ръководител Иво Моллов-Гугутката, показаха изключителна класа. Още с появата си на сцената Азис предизвика екзалтираните викове на десетките хиляди, дошли да видят шоуто му. „Алеята на дипломата“ се оказа тясна да побере всички желаещи да гледат уникалното представяне на мегазвездата и всички околни пространства бяха изпълнени до краен предел. Той заби някои от най-големите си хитове през годините, като публиката не спираше да пее с пълно гърло през цялото време. Естествено, в неповторимия музикален маратон на живо Азис не пропусна да включи тоталните хитове „Сен Тропе“ и „Хабиби“, песен, която счупи всички рекорди с над 51 000 000 гледания в YouTue. Специално за Кирил Котев – кмет на Община Сандански, Азис изпълни емблематичната фолклорна песен „Кой уши байрака“. В края на програма си звездата слезе от сцената до самите ограждения, зад които бяха застанали най-ревностните му фенове и буквално ги докара до полуда, когато им запя в непосредствена близост. За финал на изключителното музикално шоу, продължило повече от час, Азис бе запазил най-новата си песен „Мотел“, която е на път да надмине успехите и на „Хабиби“. Мегазвездата не скри огромното си вълнение от срещата с публиката в град Сандански, която от своя страна дълго ще помни това феноменално шоу. Хитовият певец поздрави организаторите от Мюзик Медия Клъстер и Община Сандански за първото издание на „Балканско веселие“ и им пожела много успехи в бъдеще.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)