Да плетем шушони с банските баби!

Сашка Койова и Райна Везелова ще учат как се бродира

Културните вечери "Традиции и изкуство” в Банско продължават със своята програма. На 13 юли, петък, туристите ще плетат шушони и ще се учат на българска бродерия под ръководството на Сашка Койова и Райна Везелова.
Съботната демонстрация ще бъде „предене”, с участието на представителки от клуба на пенсионера. Тя ще бъде съпроводена с изпълнения на мъжка фолклорна група „Стар мерак”- Банско.
Във фоайето на втория етаж на Посетителския информационен център стартира изложба абстрактно изкуство от Мариана Стефанова, която ще продължи до 17 юли включително.
Днешният ден е посветен на Банско - от 18:00 часа в Посетителския информационен център продължават прожекциите на филми за града.
Продължават и седмичните активности, които колегите от Музеен комплекс-Банско и читалище „Никола Вапцаров” предлагат за приятното пребиваване в курортния град.

От понеделник до петък от 10.00 ч.- еднодневен инфотур с микробус до археологически комплекс „Св.Никола” и късноантична крепост „Ситан Кале” /при предварително записване в Музеен комплекс и в ПИЦ/ Цена -15.00 лв. на човек

От понеделник до петък от10.30 ч.- инфотур в Музеен комплекс – БАНСКО /при предварително записване в Музеен комплекс и ПИЦ/. Цена на човек - 12.00 лв. Деца до 18 год.- 6.00 лв.

От понеделник до петък от 9.00 ч. до 13.00 ч. - образователни интерактивни игри „Деца в музея” /при предварително записване в Музеен комплекс и ПИЦ/. Цена - 7.00 лв. на
човек.

От понеделник до петък от 10.00 ч. до 18.00 ч. - уроци по тамбура, га пеене в читалище „Никола Вапцаров”/при предварително записване в читалище „Никола Вапцаров”/. Цена на човек - 5.00 лв. един учебен час.

Всеки понеделник и сряда от 17.00 ч. до 18.00 ч. - урок по народни танци в читалище „Никола Вапцаров” /при предварително записване в читалище „Никола Вапцаров”/. Цена - 5.00 лв. на човек.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"