Избрани Новини

Три златни и един сребърен медал спечелиха самодейците от с.Баня

Взеха участие в Европейския шампионат по фолклор "Euro Folk 2018“

Фолклорните състави при НЧ „Просвета-1908” в с.Баня, община Разлог взеха участие в Десетия юбилеен Европейски шампионат по фолклор „Euro Folk 2018“. Събитието се провежда в Поморие, Несебър и Свети Влас в периода от 28 юни до 8 юли 2018 година. Обаятелните пирински гласове заплениха както публиката, така и журито. Самодейците от с.Баня за пореден път показаха любовта си към фолклора и завоюваха 3 златни медала - за изпълненията на мъжката и женската фолклорна група. Детската фолклорна група "Пиринска фантазия" също се окичи със златото. Сребърен медал за изпълнението си получи дуетът на Соня Чобанова и Янка Топузова.
На този шампионат участват всички колективи, които с досегашните си участия във фестивалите на Музикални празници „Евро фолк” са показали, че изпълненията им са на европейско ниво. В рамките на Музикални празници „Euro Folk”, под егидата на Европейската асоциация на фолклорните фестивали - EAFF се провеждат 450 фестивала в 39 държави.
„На фестивала се чувстваше една тържествена атмосфера, изпълнена с много емоции. Потопихме се в пъстра палитра от багри, песни и танци, която показа както идентичността на всяка фолклорна област и държава, така и единството, което може да се постигне чрез фолклора, който ни обединява и носи вековната история и традициите ни“, коментира секретарят на НЧ „Просвета-1908“ Елена Николова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов