Избрани Новини

Мъж е предаден на съд за убийство на съсед в Петрич

Поводът бил междусъседска разправия

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла обвинителен акт срещу Б.К. за извършено от него убийство – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Б.К., известен с прякора „Пульо“, живял заедно със семейството си в къща в т.н. „Шекер махала“ в гр. Петрич. В непосредствена близост до тях се намирал изкупвателен пункт за отпадъци от черни и цветни метали.

На 31.05.2014 г. децата на съседите му играели с топка на улицата, като по случайност тя попаднала в двора на къщата на обвиняемия К. Той започнал да псува децата, което на свой ред предизвикало словесен спор с майката на едно от момчетата. В него се включили и други техни роднини. Те се държали агресивно и нападателно, започнали да хвърлят бутилки и камъни към къщата на Б.К. Той се притеснил и уплашил от създалата се ситуация.

Последвало сбиване между участниците в конфликта. Обвиняемият успял да отбие няколко удара и да премине през портала на пункта, където се оказал изправен срещу С.М. Желязната врата се затворила след тях и те останали сами. Б.К. държал в дясната си ръка парче от дървена дръжка на вила, а в лявата – сабя. Той започнал да бие физически по-слабия М., който го призовавал да престане. Обвиняемият замахнал и му нанесъл удар с дръжката в лявата част на лицето и още няколко в областта на главата. След това пострадалият паднал на земята и останал да лежи без видими признаци на живот.

След тези действия обвиняемият отишъл в районното полицейско управление и разказал за случая, като заявил, че може да е убил С.М.

Въпреки оказаната лекарска помощ, на 10.06.2014 г пострадалият е починал. От заключението на съдебно-медицинската експертиза се установява, че в резултат на нанесените удари в главата на мъжа при инцидента се е стигнало до многофрагментно счупване с разместване на костните фрагменти, довело до разхерметизиране на черепната кутия. Това създало обективна възможност за развитие на менингит, станал непосредствена причина за смъртта на С.М.

Предстои делото да продължи в съда.Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май