И на Еньовден Кухнята за бедни нахрани дошлите

Студена лятна супа приготвят тази неделя. Помогни с кисело мляко или краставици!

Кухнята за бедни към православния храм "Св.Николай Чудотворец" в благоевградския квартал "Грамада" отново нахрани и тази неделя социално слабите ни съграждани. На празника на Св.Йоан Кръстител Господен дежурството мина леко и спокойно. Менюто беше леща яхния, хляб, череши и локумки, приготвени и опаковани от Вера. Екипът се справи отлично с работата.
Присъстващите чуха и православна беседа, разказваща за християнския празник, от отец Светослав Кючуков. Така всеки научи нещо ново.
Освен вкусната храна, всеки отнесе със себе си и по нещо, над което може да размишлява и което да го подкрепя в ежедневието му до следващата неделя, когато всички пак ще се съберат.
Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!
Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".

Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"