Избрани Новини

Кухнята за бедни и на Петдесетница нахрани съгражданите ни

"Пълна църква, певци, причастяващи се деца и църковна общност, която активно участва", сподели екипът

И тази неделя доброволците при Кухнята за бедни към църквата "Св. Николай Чудотворец" в кв."Грамада" в Благоевград сготвиха за социално слабите ни съграждани. "Днес на 27 май, на празника Петдедетница, настроението беше празнично, а менюто хляб и ястие от свинско месо с картофи. Честит празник на всички! Слава Богу, и в хората се усещаше празничното настроение, голяма част от тях участваха и в Светата литургия. Сутринта имахме известни затруднения с газовите бутилки и винтилите, но за радост на днешния екип успяхме да приготвим храната навреме, дори да участваме и на част от службата. Пълна църква, певци, причастяващи се деца и църковна общност, която активно участва. Бог да помага на всички!", сподели дежурният екип.

Освен вкусната храна, всеки отнесе със себе си и по нещо, над което може да размишлява и което да го подкрепя в ежедневието му до следващата неделя, когато всички пак ще се съберат.

Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!

Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)