Избрани Новини

Кухнята за бедни и на Петдесетница нахрани съгражданите ни

"Пълна църква, певци, причастяващи се деца и църковна общност, която активно участва", сподели екипът

И тази неделя доброволците при Кухнята за бедни към църквата "Св. Николай Чудотворец" в кв."Грамада" в Благоевград сготвиха за социално слабите ни съграждани. "Днес на 27 май, на празника Петдедетница, настроението беше празнично, а менюто хляб и ястие от свинско месо с картофи. Честит празник на всички! Слава Богу, и в хората се усещаше празничното настроение, голяма част от тях участваха и в Светата литургия. Сутринта имахме известни затруднения с газовите бутилки и винтилите, но за радост на днешния екип успяхме да приготвим храната навреме, дори да участваме и на част от службата. Пълна църква, певци, причастяващи се деца и църковна общност, която активно участва. Бог да помага на всички!", сподели дежурният екип.

Освен вкусната храна, всеки отнесе със себе си и по нещо, над което може да размишлява и което да го подкрепя в ежедневието му до следващата неделя, когато всички пак ще се съберат.

Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!

Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов