Избрани Новини

Министър Кралев се срещна с президентa на Световната конфедерация по бейзбол и софтбол Рикардо Фракари

Гостът е в София във връзка с провеждащата се Балканиада по бейзбол, софтбол и софтбол за смесени отбори

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с Рикардо Фракари, президент на Световната конфедерация по бейзбол и софтбол (WBSC). Гостът е в София във връзка с провеждащата се Балканиада по бейзбол, софтбол и софтбол за смесени отбори (26 – 29 април).
На срещата в кабинета на министъра присъстваха още президентът на Европейската федерация по софтбол Габриел Вааге и председателят на Българската федерация по софтбол  Юрий Алкалай.
Рикардо Фракари уведоми министър Кралев, че само преди седмица Световната федерация е приела като официална дисциплина бейзбол 5, която обединява бейзбол, софтбол и софтбол за смесени отбори. Тази дисциплина може да се играе навсякъде и прави спорта изключително достъпен.
„За нас е много важно всеки един спорт да бъде практикуван от колкото се може повече деца и млади хора. И аз съм убеден, че чрез бейзбол 5 много българи ще имат възможност да се запознаят с Вашия спорт“, каза Кралев.
Министърът връчи на Рикардо Фракари почетен плакет на ММС, а на Габриел Вааге почетен медал.
Балканиадата е историческо събитие за бейзбола и софтбола, защото за първи път в Европа голям турнир обединява двата спорта. Състезанието съвпада с честването на 30-ата годишнина от представянето на бейзбола и софтбола като организиран спорт в България.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)