Избрани Новини

България с 6 полуфиналистки от Европейското първенство по бокс за жени 2018

Днес са полуфиналите

Стойка Петрова стана 6-ата българка, която си осигури най-малкото бронзов медал от европейското първенство по бокс за жени, което се провежда в столичната „Асикс Арена“.

Най-опитната в българския отбор се класира за полуфиналите в категория до 54 кг след лесна победа над англичанката Ебони Алис Лили Джонс, съобщава bgboxing.org. Стойка превъзхождаше категорично своята съперничка и след като наложи темпото и поведе убедително след първите два рунда, накрая само трябваше да задържи на дистанция британката, за да спечели с пълното единодушие на съдиите – 5:0 (29:28, 30:27, 30:25, 30:27, 30:27).

В спор за място на финала нейна съпурничка ще бъде рускинята Виктория Кулешова, която спечели по точки срещу Ивана Крупения от Украйна.

Рускинята е стара познайничка на българките боксьорки, след като на тазгодишната „Странджа“ загуби именно от Стойка на ¼-финалите, а на предишното европейско в София през 2016 г. падна от Станимира Петрова на полуфинала в кат. до 54 кг, оставайки с бронзовото отличие.

Неделя бе почивен ден от програмата на първенството. Полуфиналите са днес, понеделник, а финалите – във вторник.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов