Избрани Новини

Зам.-министър Ваня Колева участва в откриването на Европейското първенство по бокс за жени в София

Президентът на Европейската конфедерация по бокс донесе благодарствен плакет на министър Кралев

Зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева участва в церемонията по откриването на 11-ото Европейско първенство по бокс за жени (5 – 12 юни). Турнирът се провежда в обновената столична зала „Асикс Арена“ с участието на 143 състезателки от 33 държави.
„За първи път след реконструкцията в тази зала се организира състезание по бокс. Вярвам, че всички състезатели, треньори и зрители ще останат доволни от условията и че нашите гости от чужбина ще се чувстват добре в Европейската столица на спорта за 2018 г. София“, заяви зам.-министър Ваня Колева.
За втори пореден път София посреща Европейското първенство по бокс за жени след 2016 г. Домакинството за 2018 г. бе поверено на българската столица, тъй като Полша се отказа от организирането на шампионата.
„Тази година е много важна за българския спорт, защото страната ни е домакин на редица големи спортни събития. Това е пряк резултат от политиката на българското правителство за изграждане и обновяване на спортна инфраструктура и от добрата работа в някои федерации. Бих искала да поздравя специално Българската федерация по бокс и нейния президент Красимир Инински. Това е една от най-активните, най-добре работещите български федерации. Убедена съм, че ще организира перфектно европейско първенство и се надявам нашите състезателки отново да ни зарадват с медали“, добави Ваня Колева.
Тя връчи почетен плакет на Министерството на младежта и спорта на президента на Европейската боксова конфедерация Франко Фалчинели, който откри първенството. Той изрази благодарност към Българската федерация по бокс за добрата организация и топлото гостоприемство.
„След завършилото наскоро европейско първенство по бокс за момчета и момичета до 15-годишна възраст в Албена, днес започва второто голямо европейско първенство за тази година в България. Това е знак, че Българската федерация затвърждава своите силни традиции в бокса и заема важна позиция в световен мащаб“, заяви Франко Фалчинели.
От името на Европейската боксова конфедерация и на Международната боксова асоциация той донесе благодарствени плакети за министъра на младежта и спорта Красен Кралев и за президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински.
„Надявам се да стане добро състезание, желая успех на всички състезатели и нека най-добрите победят“, каза Красимир Инински.
България участва в Европейското първенство с отбор от 7 състезателки: Севда Асенова (48 кг), Габриела Димитрова (51 кг), Стойка Петрова (54 кг), Станимира Петрова (57 кг), Деница Елисеева (60 кг), Мелиз Йонузова (64 кг) и Аслъхан Мехмедова (69 кг). Три от тях са европейски шампионки от предишното първенство в София – Севда Асенова, Станимира Петрова и Деница Елисеева.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)