Избрани Новини

БДЗБР установи изземване на наноси от река Струма

То е констатирано по десния бряг на реката в района на с.Вълково, община Сандански

Извънредните проверки, за които Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ информира чрез сайта си, установиха нарушение – незаконно изземване на наносни отложения от коритото на река Струма. То е констатирано по десния бряг на реката в района на с. Вълково, община Сандански. Чрез багер с обратна лопата е добит 3 куб.м. материал, извозен с товарен автомобил.

Самоличността на собствениците на автомобилите, с които е извършено нарушението, е установена със съдействието екипите на РПУ-Сандански. Регистрираният добив на наносни отложения е нарушение на чл. 140, ал. 5 и ал. 6 от Закона за водите и Заповед РД-09-347/11.04.2018 г. на министъра на земеделието и храните. БДЗБР ще предприеме необходимите действия за ангажиране на наказателна отговорност. Съгласно разпоредбите на чл. 200 от Закона за водите, санкциите за нерегламентирано изземване на наносни отложения  са в размер от 20 000 до 50 000 лв.
Извънредните проверки на речните корита, които по всяко време на денонощието правят служителите на дирекцията, продължават.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов